100% Recyclebare werkkleding

RE//WEAR 100% recyclable workwear

Bezoek ons op de Circular Textile Days 2022
Anchor Workwear RE//WEAR Logo
 Circular Textile Days: visit Anchor Workwear

Anchor Workwear is met het introduceren van het merk RE//WEAR in 2017 begonnen met een missie: het ontwikkelen en produceren van recyclebare closed loop workwear: RE//WEAR 100% recyclable workwear

De urgentie voor een dergelijke oplossing is hoog. De textiel industrie is één van ’s werelds meest vervuilende industrieën. Ruim 10% van de wereldwijde COuitstoot komt voor rekening van deze industrie. Vooral het gebruik van steeds nieuwe grondstoffen voor de productie van kleding is hieraan debet.

De prijs van kleding is in een neerwaartse spiraal terechtgekomen, wat heel vervelende bijeffecten heeft. De productiekosten staan onder druk, waardoor naaisters geen normaal loon kunnen verdienen. Er is beknibbeld op kwaliteit, waardoor kleding steeds meer een wegwerpartikel is geworden. Verder wordt overconsumptie gestimuleerd: na een korte gebruiksperiode wordt de kleding weggegooid, waarna deze ofwel verbrand wordt, ofwel op de vuilstortplaats terechtkomt.

RETHINK the process

Anchor Workwear Rethinks The Production Process

Het ontwerpen van onze RE//WEAR kleding vergt aanpassingen in het proces

Als doel hebben wij gesteld 100% recyclebare kleding te maken en dit zorgt ervoor dat we onze methodes moesten heroverwegen ten opzichte van het ontwerpen en produceren van traditionele werkkleding. 

Wij kiezen uitsluitend voor materialen die met de huidige recycling technieken terug te brengen zijn naar nieuw garen voor de productie van nieuwe werkkleding. 

REDUCE CO2 emissions

Anchor Workwear Reduces grondstoffen door RE//WEAR

Het verminderen van onze CO2 footprint is een must die past bij de filosofie van RE//WEAR. Zo werken wij het liefst met reeds gerecyclede grondstoffen.

Dit zorgt ervoor dat er minder productie van nieuw materiaal nodig is en reduceert de uitstoot.

Daarnaast maken wij zoveel mogelijk gebruik van lokaal beschikbare materialen en zoeken wij naar leveranciers die dicht bij onze productiebedrijven zijn gevestigd.

Het verlengen van de levensduur van onze kleding is ons laatste speerpunt voor het behalen van onze reductie doelstellingen.

RECYCLE and close the loop

RE//WEAR van Anchor Workwear: knap staaltje van Recylce techniek

De wereld van recycling evolueert elke dag. Er zijn verschillende manieren om kleding te recyclen. Van downcycling, upcycling tot volledig circulaire oplossingen.

De wereldbevolking groeit nog altijd elke dag en hierdoor blijft de vraag naar grondstoffen steeds verder stijgen. Deze worden dan ook steeds schaarser.

Tijd voor actie: We are ‘closing the loop’ with 100% recyclable workwear.

Kleding die geproduceerd is in de RE//WEAR-lijn kan na einde levensduur van de kleding bij Anchor Workwear ingeleverd worden. Anchor Workwear zorgt er vervolgens voor dat de kleding ontmanteld, gerecycled en verwerkt wordt tot grondstof voor nieuwe kleding, die u dan weer kunt bestellen, gebruiken en terug leveren. Zo maken we samen de cirkel rond.

Meer weten? neem contact met ons op

Contactformulier