Custom made workwear oplossingen

Alles in eigen huis

Anchor Workwear Custom workwear specialist

Of u nu een huisstijl oplossing zoekt voor een van uw klanten, een geheel nieuw kledingmerk in de markt wilt zetten of u zich in wilt schrijven op een aanbesteding: u kunt bij ons, de Custom Made Workwear Specialist, voor al uw aanvragen terecht!

Wij begeleiden u door het gehele traject, vanaf aanvraag tot en met levering en indien nodig kunnen wij ook voor u het design, de maakpatronen en de maatgradatie verzorgen. Tevens kunnen wij optreden als uw verlengstuk naar uw klant, dan bezoeken we samen met u uw klant zodat na het gesprek alle lijnen voor het project voor iedereen duidelijk zijn.

Wij hebben alle expertise in eigen huis, waardoor wij ons met recht Custom Made Workwear Specialist mogen noemen! En samen met u maken wij elk gevraagd project tot een succes.

Private label

Anchor Workwear is de geschikte partner om uw eigen label op de markt te brengen, waarbij we samen met u een onderscheidend product kunnen ontwikkelen.

Als vanzelfsprekend zullen we dit project exclusief voor u produceren.

Special Productie

Uw klant wil graag een representatief kledingpakket in eigen huisstijl en afgestemd op de functionaliteit van de drager.

Anchor Workwear helpt u met het design en vertaalt met de technische kennis van stoffen en fournituren de wensen van uw klant naar een compleet kledingpakket dat met trots gedragen zal worden.

Aanbestedingen

Een aanbesteding vraagt om aandacht en expertise. Anchor Workwear heeft ruimschoots ervaring met het begeleiden en voorbereiden van aanbestedingstrajecten.

Wij gaan ervoor om samen de aanbesteding te winnen en een langdurige samenwerking met u aan te gaan.

Worldwide sourding network

Uitgebreid netwerk van leveranciers

Anchor Workwear heeft langdurige partnerships met vooraanstaande stoffen- en fournituren leveranciers in zowel Europa als Azië. Wij sourcen materialen afgestemd op uw specifieke project. U kunt hierbij kiezen om met voorraadmaterialen te werken. Hierin zijn legio mogelijkheden op het gebied van technische en duurzame materialen. Mocht de gewenste kwaliteit niet beschikbaar zijn, dan verzorgen wij met ons uitgebreide netwerk de ontwikkeling van de gewenste kwaliteit. 

Naast het kiezen van stof zijn de accessoires een belangrijk onderdeel van het kledingstuk. Zo kunt u dankzij “Custom Made” fournituren, zoals zipperpullers, sleevefasteners, drukkers en labelling, de huisstijl doorvoeren in elk facet van de kleding. Daarnaast voorzien we de kleding in productie van een logo door onze eigen borduurders, of verwerken wij het logo als bedrukking op de kleding.

Kiezen voor hoogwaardig materiaal zorgt voor een langere levensduur van de kleding. Producten met een lange levensduur zijn een goede oplossing op het gebied van duurzaamheid, en op langere termijn de meest voordelige keuze. De stoffen en fournituren waar we standaard mee werken zijn voorzien van Oeko-tex® certificaat.

Dankzij de nauwe relaties met onze leveranciers is Anchor Workwear altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op de markt. Dus wilt u meer weten over de laatste nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden rondom sustainability, waterdichtheid en stretchkwaliteiten dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om samen de mogelijkheden te bespreken.

Eigen ontwerper voor uniek design

Design & Sampling

Van kritisch kijken naar de functionaliteit van een bestaand ontwerp tot het geven van de volledige vrije hand aan onze designer om een nieuw kledingpakket te ontwerpen. Alles is bij ons mogelijk. Anchor Workwear stelt bij het design altijd de drager centraal.

Dat de drager centraal staat vindt u terug in het hoge draagcomfort en de wijze van uitwerking van de kleding. Tevens houden we rekening met de in de branche geldende standaarden en normeringen. Zo kunnen wij u adviseren of een jas voldoet

Wanneer u besluit om uw project bij Anchor Workwear aan te vragen verzorgen wij bij aanvang design-tekeningen. Zodra het ontwerp helemaal naar wens is verzorgen wij een productiesample. Aan de hand hiervan verwerken we alle feedback en kijken wij zelf ook met een kritisch oog om zo het sample verder uit te werken tot een productiemodel.

De perfecte pasvorm

Patronen & marking

Voor de drager is vaak de pasvorm het allerbelangrijkste. Tijdens de ontwerpfase wordt er met u besproken of u gebruik wilt maken van onze bestaande pasvorm, of dat er een geheel eigen pasvorm ontwikkeld wordt.

Wanneer u kiest voor de Anchor pasvorm heeft dit als voordeel dat u gebruik kunt maken van een uitgebalanceerde maatvoering, die in de afgelopen jaren door ons ontwikkeld is. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze passerie om de kleding bij uw klant aan te meten.

Wilt u liever een eigen pasvorm ontwikkelen dan is dat ook mogelijk. Door de jarenlange ervaring op het gebied van patronen en Workwear, kunnen wij voor u de gewenste pasvorm ontwikkelen.

Begeleiding rondom regelgeving

Expers in EN & ISO certificering

Anchor Workwear is specialist in het begeleiden van deze certificeringstrajecten. Wij kunnen dit gehele traject voor u op een zorgvuldige en professionele manier begeleiden.

Bij het ontwikkelen van een nieuw kledingstuk wordt er door ons kritisch gekeken naar de uitvoering van het model. Zo bent u ervan verzekerd dat de kleding conform de gestelde eisen is.
Wij letten hierbij op materiaal en designkeuzes. Soms is het noodzakelijk om extra tests te verzorgen op het gekozen materiaal om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de eisen van de desbetreffende norm. Ook deze tests laten wij uitvoeren in gerenommeerde test laboratoria. We doen voor u de dossiervorming en zorgen ervoor dat het geleverde kleding inclusief labelling en onderliggende dossiers vastgelegd is en geleverd wordt.

Eigen productie ateliers

Het Anchor team in Nederland ontzorgt

Anchor Workwear heeft 2 producties ateliers. 1 in Vietnam en in 1 Bulgarije en ons hoofdkantoor en sampling atelier in Nederland. Het hebben van eigen productielocaties heeft veel voordelen voor u als klant

 

 • Afspraak is afspraak: Of dit nu gaat over productie-aantallen, prijs, maatwerk of een spoedopdracht. Doordat wij alles in eigen hand hebben komt u nooit voor verrassingen te staan.
 • Eigen regie in de planning zorgt voor waarborging van de levertijden.
 • Korte lijnen naar het productie atelier zorgen voor kwaliteit waarborging.
 • Laag verloop van personeel zorgt voor een constante kwaliteit en vergroot de mogelijkheid voor project gestuurd werken.
 • Weet waar uw product gemaakt wordt. Voor ons is het vanzelfsprekend dat onze werknemers werken onder goede werkomstandigheden. Wij dragen als lid van de Fair Wear Foundation dan ook deze normen en waarden uit.

Kwaliteit voorop

Anchors 7 punts kwaliteits systeem

Bijna ieder productiebedrijf pretendeert kwaliteit hoog in het vaandel te hebben staan, maar niet allemaal hebben zij in de gehele organisatie ISO 9001 gecertificeerde processen om deze kwaliteit ook daadwerkelijk te borgen.
Anchor heeft als productiebedrijf een naam hoog te houden en hanteert het eigen 7 punts kwaliteits systeem.

 

 • Een Goedgekeurd sample geeft u inzicht hoe het product eruit komt te zien en brengt de aandachtsgebieden qua design aan het licht. Wij starten geen productie zonder dat we het eens zijn over de uitwerking van het kledingstuk.
 • Kwaliteitscontrole van stof en fournituren is bij Anchor vanzelfsprekend. Wij beoordelen de technische specificaties met de fourniturenkaart voordat de productie start.
 • Kleur consistentie checks voeren wij standaard uit op alle stoffen die binnenkomen. Nadat we samen met u een labdip overeen zijn gekomen start onze leverancier met de productie van uw stof.
  Zodra deze gereed is controleren wij het stofsample met de labdip of de kleurstaal van de leveranciers. Uw productieorder wordt pas gesneden zodra de kleur akkoord is.Bij repeatorders van stof vergelijken wij altijd terug met de originele labdip en met alle voorgaande producties. De Delta E norm is leidend en tevens vindt er een visuele controle plaats.
 • Kwaliteitsmanagement tijdens de productie is een doorlopende taak van de productieleiders op locatie. Zij onderhouden tevens dagelijks contact met het kantoor in Nederland over de status en kwaliteit van de lopende producties en bespreken nieuwe producties voor met de productiemanager in Nederland.
 • Pre-shipment Voor verzending vanuit het productie atelier worden alle kritische punten nogmaals gecontroleerd voordat de kleding wordt verpakt en verscheept naar Nederland.
 • Final checks worden d.m.v. een representatieve steekproef in Nederland uitgevoerd. De kleding wordt gefotografeerd, gearchiveerd en daarna naar u uitgeleverd.

Behoefte aan meer informatie? Neem contact met ons op

Contactformulier