RWS werkkleding

Werkkleding voor professionals

Werkkleding volgens de normen van Rijkswaterstaat

De werkkleding in onze RWS-collectie voldoet aan alle eisen en normeringen die Rijkswaterstaat stelt aan werkkleding. Kenmerkend voor deze unieke collectie bedrijfskleding is:

  • Waterdicht
  • Winddicht
  • Extra aandacht voor zichtbaarheid

Rijkswaterstaat stelt het dragen van kleding uit de RWS-collectie verplicht wanneer er werkzaamheden uitgevoerd worden langs het Nederlandse spoorwegennet of de A- en N-wegen.  

De RWS-bedrijfskledinglijn wordt gebruikt in situaties waarbij zichtbaarheid direct in verband staat met veiligheid. De hoge eisen voor reflecterende striping en fluor-oppervlakten volgens specificaties in de RWS AVV zorgt ervoor dat de veiligheid en zichtbaarheid significant wordt vergroot. 

Bent u op zoek naar RWS werkkleding, maar voldoet onze standaard collectie niet aan uw wensen? Wij komen graag met u in contact om tijdens een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden van onze maatwerk oplossingen te bespreken. 

Product eigenschappen

Unieke stofkwaliteiten in deze complete lijn werkkleding

N

EN ISO 20471

N

EN 343

N

Uitgevoerd in verschillende stof kwaliteiten.

N

Brede productlijn

N

Inzetbaar in vele denkbare situaties

Extra zichtbaar

Eisen van Rijkswaterstaat voor extra zichtbaarheid

RWS-werkkleding wijkt af van de standaard EN ISO 20471 normering. Zo is het bij deze werkkleding een vereiste om de striping op het bovenlichaam in een romeins cijfer II of de letter H te laten lopen. Ook dienen de verticale strepen over de schouder aan te sluiten op de eerdergenoemde verticale banen. Tevens zijn er specifieke eisen betreffende de kleurstelling. Wanneer u hier meer over wilt weten staan onze experts met raad en daad voor u klaar.

Standaard uitgerust

Van top tot teen perfect zichtbaar met RWS-werkkleding

Ook de broeken binnen de RWS-bedrijfskledinglijn kennen eisen die afwijken van de reguliere EN 20471 normering. Zo is ook hier een verticale striping verplicht. Ook mogen de broeken slechts gemaakt worden in fluorescerende kleuren.
Onze voorraad lijn kent verschillende workers die voldoen aan de RWS richtlijnen. 

A-line

Voorraad artikelen

Werkkleding als visitekaartje voor uw bedrijf

RWS custom workwear werkkleding

Met onze custom workwear oplossing produceren we maatwerk kleding die voldoet aan de RWS richtlijnen voor ondernemers en onafhankelijke kledingleveranciers in elke branche. Tailormade aanpassingen zijn bijvoorbeeld een logo, extra zakken, lus of kleuraanpassing op reeds bestaande artikelen uit de RWS-werkkledingcollectie.

Onze ontwerpster kan voor u ook een volledig nieuw ontwerp, pasvorm en maatvoering ontwikkelen. Dit uiteraard allemaal volledig in lijn met de Rijkswaterstaat-veiligheidsnormen en voorschriften. Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden hiervan te bespreken. 

Werkkleding als visitekaartje voor uw bedrijf

Overige collectie pagina’s

Behoefte aan meer informatie? Neem contact met ons op

Contactformulier