Over ons

Over ons

Missie
Anchor Workwear

Onze passie is het ontwerpen en produceren van hoogwaardige werkkleding. Sinds 1985 is Anchor Workwear (toen nog Biva) actief in de werkkleding branche. Met onze jarenlange ervaring binnen de workwear branche zorgen wij ervoor dat de werkende man en vrouw veilig & representatief hun werkzaamheden uit kunnen voeren.

Wij hechten veel waarde aan het opbouwen van partnerships met zowel onze klanten als leveranciers. Wij geloven dat een duurzame relatie uiteindelijk ook het beste product op zal leveren. Er heerst dan ook sinds het ontstaan van onze onderneming een traditioneel gedachtegoed: De klant is koning!

Specialist in productie

Eigen ateliers maken het verschil

Dankzij de groei van de onderneming en het aangaan van strategische partnerschappen zijn wij de trotse eigenaar van 2 eigen productie ateliers. Daarnaast bied het hoofdkantoor in Bergen op Zoom (Nederland) de korte lijnen naar u als klant en sturen wij vanuit Nederland de ateliers in Bulgarije en Vietnam aan. Dit zorgt voor flexibiliteit, betrouwbaarheid en garandeert de gewenste kwaliteit

Anchor Workwear hoofdkantoor in Nederland

Hoofdkantoor Nederland

Commerciële aanspreekpunt
Product design
Eigen patronenmaker
Aansturing Productie
Samples & reparaties

Anchor Workwear productielocatie in Bulgarije

Productielocatie Bulgarije

Sample atelier
Polo’s & Sweaters
(waterdichte) jassen
Workers
Productieseries 25 – 250 stuks

Anchor Workwear productielocatie in Vietnam

Productielocatie Vietnam

Sample atelier
(waterdichte) jassen
Softshells
Workers
Productieseries 100 – 25.000 stuks

Eerlijk en transparant

Fair Wear Foundation

Fair Wear logo Anchor Workwear

Vanzelfsprekend vinden wij het belangrijk om goed te zorgen voor onze werknemers. Doordat wij zelf de productie aansturen hebben we dit dan ook zelf in de hand. Voor u als klant en voor de eindgebruiker is het vaak lastig te achterhalen waar de kleding geproduceerd wordt en of dit op een eerlijke manier gebeurd. Vandaar dat wij lid zijn van de Fair Wear Foundation. Fair Wear controleert jaarlijks onze fabrieken op diverse werkomstandigheden, waardoor het ook voor u inzichtelijk is hoe de werkomstandigheden zijn. De laatste resultaten vind u in de Brand performance check. 

Kwaliteit voorop

Anchor’s 7 punts kwaliteits systeem

 Bij Anchor Workwear staat kwaliteit tijdens het gehele proces centraal. Zo kiezen wij uit ons grote netwerk aan leveranciers de beste stoffen en fournituren voor uw project en zijn onze voorraad collecties uitgewerkt met zorgvuldig gekozen materialen.

Voor uw special producties  gaan we nog even een stapje verder. Onze sampling service bij nieuwe aanvragen maakt het mogelijk om tijdens de design fase het product al te bekijken en te beoordelen, en gaan we pas over tot productie tot u en wijzelf tevreden zijn.

Voordat uw productie start bekijken wij uitvoerig nog eens alle materialen en voeren wij op de stoffen standaard een kleurenconformiteits check uit.

Voor de productie start bied een pre-production sample inzicht in de juiste gradatie en maatvoering. Tijdens de productie controleert de productie manager op vooraf besproken punten en pas na een post-productie controle wordt het goedgekeurde product verzonden naar Nederland.
Hier wordt met een representatieve steekproef nog een pre-shipment controle uitgevoerd voordat u geleverd krijgt.

Erkende kwaliteit

ISO Gecertificeerd

Als productie bedrijf kunnen wij niet buiten de interne procedures. Dit waarborgt de kwaliteit en continuïteit van onze producties. Ook buiten de productie procedures zijn al onze procedures en werkwijze beschreven zodat er een eenduidige werkwijze is. Dankzij de ISO 9001 certificering is er ook erkenning voor deze werkwijze en bent u als klant gegarandeerd dat bij ons de afgesproken werkwijze wordt gevolgd.

Daarnaast zijn wij als bedrijf zeer bewust van onze impact op mens en milieu. De ISO14001 certificering is  een internationaal erkend milieu management systeem, maar hier blijft het voor ons niet bij.

Duurzame keuzes

De visie van Anchor Workwear

Het beleid omtrent keuzes op het gebied van duurzaamheid gaan verder dan alleen bewuste keuzes maken binnen onze organisatie. Wij zijn altijd op zoek naar de innovaties om kleding zelf duurzamer te maken. Anchor Workwear bied diverse mogelijkheden aan om uw kleding te verduurzamen. U kunt bijvoorbeeld denken aan duurzame grondstoffen, zoals bijvoorbeeld Tencel R-Pet welke wij al veel inzetten in onze voorraad en specials producties. Deze stof wordt gemaakt van gerecyclede petflessen waardoor de afvalstroom van plastic flessen een 2e leven krijgt. Tevens zijn we nauw betrokken bij diverse nieuwe ontwikkelingen op het gebied van circulaire oplossingen mbt van het recyclen van kleding. Wilt u weten de mogelijkheden voor u zijn, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Korte lijnen

Het Anchor team in Nederland ontzorgt

  • Standaard oplossingen uit het voorraad pakket en custom made oplossingen.
  • Anchor ontzorgt tijdens het hele custom workwear traject.
  • U heeft 1 aanspreekpunt in de organisatie.
  • Veiligheid voorop, maak gebruik van onze expertise op de diverse vakgebieden in de workwear branche
  • Afspraak is afspraak bij Anchor Workwear.
  • Omdat wij een kleine organisatie zijn met eigen productie-ateliers, kunnen we flexible omgaan met specifieke vragen & productie-aantallen.

Behoefte aan meer informatie? Neem contact met ons op

Contactformulier